×

Vrei sa iti cumperi o casa?

Odata ce ai decis sa cumperi o casa, urmatorul pas este de a verifica care este oferta pietei de imobiliare. Iata cateva sfaturi despre ce trebuie sa stii! Atunci cand incepi o cautare de case de vanzare, iti imaginezi deja o bucatarie cu blaturi stralucitoare de granit, o camera de relaxare cu usi franceze care se deschid catre o terasa, sau o baie mare cu incalzire prin pardoseala pentru a-ti incalzi picioarele in fiecare dimineata.

Aceasta gama larga de optiuni, desi este intradevar atragatoare, poate aduce cu ea un pic de incertitudine. Nu iti face griji, te vom ajuta sa treci prin procesul de selectare a zonei de oras in care doresti sa locuiesti, a unei comunitati cu facilitatile pe care le doresti, a unui constructor care poti avea incredere, si a unei case pe care o vei adora.

Ce vrei de la o casa noua?

In timp ce o cercetare despre piata locala, constructori, si noile complexuri rezidentiale, este un pas important in acest demers, primul pas pe care trebuie sa il faci este sa decizi de iti doresti cu adevarat de la noua casa.

Achizitia unei case este cea mai mare decizie financiara pe care multi oameni o fac. Alocarea timpului pentru a defini caracteristicile de neinlocuit (precum si caracteristicile „as prefera” sau „pot trai si fara”) pentru casa ta de vis este foarte importanta. De asemenea, gandeste-te la obiectivele tale pe termen lung si la planul tau financiar. Specialisti de pe Evaluatori-imobiliari.net recomanda detinerea unei case timp de cel putin cinci ani inainte de a o vinde. Acest timp permite ca valoarea de piata a casei tale sa creasca, lucru care te poate ajuta sa faci si un mic profit. Decide daca esti gata sa iti asumi un asemenea angajament pentru o proprietate.

Desigur, atunci cand cumperi o casa pe care ai personalizat-o pentru a se potrivi stilului tau de viata, poate nu vei vrea sa te mai muti niciodata. Daca crezi ca iti vei petrece toata viata in aceasta casa, este important sa iei in considerare modul in care tu si familia ta va veti schimba in timp. De exemplu, daca ai copii, planifica pentru nevoile lor pe masura ce cresc, plecarea de acasa, si posibila lor intoarcere. Poate vei dori sa ai un spatiu pentru parintii tai, in cazul in care vor locui cu tine la batranete.

Gandeste-te la caracteristicile pe care tu si alt membru al familiei le consideri necesare – acum sau in viitor – acestea va ajuta sa clarifici ceea ce este cel mai important pentru tine in alegerea unei case in care sa locuiesti.

Urmatoarea serie de intrebari poate ajuta potentialii cumparatori sa isi clarifice prioritatile:

  • De cat timp esti in cautarea unei case noi?
  • Cand vrei sa te muti?
  • Detii o proprietate sau inchiriezi?
  • Ce iti place la actuala ta casa?
  • Ce iti displace la actuala ta casa?
  • Ce asteptari ai de la o noua casa?

Incepe cautatea unei vile la cheie prin a raspunde la aceste intrebari.

Cere ajutorul profesionistilor

Desi este foarte buna idea de a  face cercetari online proprii si de a vizita cateva optiuni pentru a iti forma o idee in legatura cu posibilitatile de achizitionare, la un moment dat vei dori sa apelezi la experti profesionisti pentru a te ajuta sa avansezi in planurile tale. Expertiza profesionala de care ai nevoie depinde de propriul nivel de experienta si incredere in calitate de cumparator. De exemplu, daca ai de gand sa platesti in numerar, nu ai nevoie sa consulti un creditor.

Daca ai o idee clar definita a casei visurilor tale si stii deja activitatea mai multor constructori din zona ta, nu vei avea nevoie neaparat sa angajezi un agent imobiliar. Cu toate acestea, in cazul in care ai nevoie de o finantare pentru achizitia unei case sau doresti expertiza externa pentru a te ghida in deciziile tale, atunci poate ar trebui sa intervievezi diferiti creditori si agenti imobiliari pentru a putea face o alegere informata in legatura cu echipa de suport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *