×

Putem avea un design web atractiv la costuri mai reduse?

Prima impresie se spune ca mereu conteaza mai mult decat orice, si in foarte diverse situatii. In cazul design-ului web, prima vizita sau o privire indelunga asupra design-ului site-ului ofera o perspectiva definitorie, pozitiva sau negativa, a clientului. Un site web cu un design profesionist este apreciat imediat de catre vizitator, ii face sa revina si apoi sa il recomande.

Un business online poate fi definit si ca imaginea firmei care ofera serviciile de web design, dar si cea din urm ala randul sau, creaza sau nu valore in ochii clientilor. Daca aspectul site-ului este unul slabut, de calitate discutabila, orice vizitator sau potential partener va evita accesarea sa si serviciile din partea lor. Sentimentul de incredere dispare automat cand imaginea firmei, site-ul, nu arata atractiv, simplu dar profesionist. Un business online este cartea de vizita a unui webmaster sau exponent al portofoliului unei firme care ofera design web.

Constructia lui treptata contribuie semnifiativ la cunoasterea mai adanca a domeniului din partea ta, ca si antreprenor. Un timp de cateva ore petrecute experimentand potriviri in aspectul sau vor fi mai vizibile si vor fi invatate mult mai bine decat, modificari treptate dar scurte. Pe parcursul invatarii, trebuie sa pui in practica ceea ce ai invatat. Totodata, daca intram putin si in continutul sau, se sugereaza sa se verifice toate linkurile prezente, fie ca e vorba de hyperlinkuri sau alte tipuri. Cele care nu vor functiona vor enerva si frustra cititorul. De aceea este buna o verificare periodica a starii intregului site.

Utilizarea reclamelor pe site este indicata atata timp cat exista spatiu dedicat lor, cat nu ajung sa deranjeze un client si cat nu sunt plasate la intamplare, sa dea impresia ca acopera continutul site-ului. Un utilizator de internet nu va accesa o anumita dresa pentru ca va retine ca pe site-ul respectiv nu poate aprofunda lectura sau ceva ce il interesa. Un flash intermeitent pentru a scoate in evidenta, va deveni iritant. Niste carti despre web-design potrivit nivelului de cunostinte va fi foarte buna, pentru ca, pe masura ce se dezvolta cunostintele, se pot achizitona noi si noi carti potrivite urmatorului nivel de cunostinte.

Nu trebuie umplut fiecare pixel de pe site, e nevoie de senzatia de relaxare, fara tendinta de a patrunde dincolo de site. Trebuie adaugate iconitele care apartin retelelor sociale si trebuie verificate disponibilitatea pe orice browser si pe orice device, daca ne dorim sa functioneze de oriunde este accesat. Orice browser trebuie sa poate fi functional pentru un site, design-ul trebuie sa fie adaptabil la marimea oricarui touch screen, fie ca e vorba de laptop, tableta sau smartphone. Trebuie ca site-ul sa poata fi accesat prin orice browser, poate arata diferit daca site-ul se afiseaza pe oricare browser utilizat la ora actuala: chrome, firefox, safari, explorer. Inainte de inaugurarea lui, verificare prealabila a mai multor functii si elemente este necesara pentru a porni “cu dreptul”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *