×

Multele provocari oferite de organizarea unei nunti

Prioritizati

Realizati lista de oaspeti folosind trucul “prioritatilor”. Plasati membri de familie apropiati, prietenele miresei si cei mai buni prieteni deasupra listei; urmati cu matusi, unchi, veri si prieteni apropiati, pe care nu va puteti imagina sa ii omiteti. Sub aceasta, listati prietenii parintilor, vecinii, colegii si asa mai departe. Daca trebuie sa faceti niste retusari, incepeti din partea de jos pana cand ajungeti la numarul dumneavoastra ideal.

Luati-o pas cu pas
Realizati impreuna un program de planificare a nuntii si faceti lucrurile unul cate unul, intr-o ordine logica, astfel incat sa nu luati prea multe prea repede si sa se sfarseasca totul din cauza supraaglomerarii, conform principiului bulgarelui de zapada. Nu angajati furnizori inainte de a va confirma data; nu creati tortul inainte sa va imaginati florile; si nu rezervati o trupa inainte de a va decide la o nanumita locatie pentru nunta. O lista cu locatii disponibile in orasul Dvs puteti gasi si pe www.salinunta.net.

Organizarea meselor

Daca lista dumneavoastra de invitati devine exagerat de mare, reevaluati scenariul. Faceti o diagrama a scaunelor in mintea dumneavoastra si imaginati-va cu cine ar sta un prieten de-al dumneavoastra. Daca este o masa de single pe care o cunoaste destul de bine, atunci este in regula. Daca este o masa de cupluri (facandu-l sa se simta inconfortabil) sau daca este o masa de single in care nu va cunoaste pe nimeni, luati in considerare si o exceptie. Daca sunteti intrebat de ce nu permiteti prietenilor singuri sa aduca oaspetii, dimensiunile sau constrangerile bugetare sau lista de oaspeti care nu se termina niciodata sunt intotdeauna motive bune.

Eliberarea camerelor

De indata ce ati ales o data, incepeti sa cautati hoteluri intr-o mare varietate de pret. Multe hoteluri va permit sa rezervati camere pentru oaspetii de la nunta la o rata redusa de pret. Apoi, intrebati daca puteti elibera toate camerele rezervate cu o luna inainte de nunta dumneavoastra. Daca hotelurile pe care le contactati insista asupra unor contracte cu penalitati de anulare, spuneti doar nu – nu doriti sa fiti responsabili pentru camerele pe care nu le puteti umple.

Furnizati instructiuni precise de directionare

Asigurati-va ca oaspetii stiu unde merg – lucru foarte usor de realizat prin utilizarea programelor de harti online. Insa uneori instructiunile sunt gresite sau exista o ruta mai rapida si mai putin predispusa la trafic. Adresati-va organizatorului si site-urilor de receptie pentru imprimari sau copiile digitale ale traseelor de conducere recomandate; puteti chiar sa le testati singuri. Apoi, includeti cele mai bune indicatii pe site-ul dumneavoastra de nunta sau trimiteti-le prin e-mail invitatilor dumneavoastra, pentru a le printa – daca doresc acest lucru.

Programati cazarea

Trebuie sa va asigurati ca aveti suficient timp pentru ajustari. Daca inchiriati un loc de cazare si daca aduceti invitati din afara orasului, intrebati la ce ora pot intra oamenii pentru a a se caza. Vedeti daca o pot face cu o zi inainte sau cel putin pe toata durata zilei de nunta, inainte de inceperea evenimentului.

Treceti de regulile de baza

Fiti pregatiti – intrebati managerul bisericii sau al locului unde veti fi casatoriti despre lista de restrictii (daca exista). De exemplu, fotografia cu blitz sau umerii goi este interzisa? Sau, daca faceti schimb de juraminte in aer liber, va permiteti sa instalati corturi pe gazon (adesea interzise)?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *