×

Cheia pentru a-ti deschide propria afacere de inchiriere a masinilor

O firma de rent-a-car poate fi o afacere foarte profitabila daca se face asa cum trebuie. Exista mereu o cerere pentru inchirierea de masini, dar exista totodata si o concurenta acolo. Sa aruncam o privire la tot ceea ce trebuie sa tineti cont inainte de a incepe afacerea dumneavoastra:

Decideti ce tip de serviciu de inchiriere vi se potriveste

Exista doua tipuri principale de servicii de inchiriere de masini:

  • Pentru ocazii speciale – inchiriaza masini de ultima generatie, precum limuzinele si vehiculele de lux pentru ocazii speciale cum ar fi baluri, nunti, petreceri ale burlacilor si alte ocazii care necesita o nota de clasa pentru o singura zi. In acest caz, este probabil necesar, de asemenea, sa angajati si soferi. Iar tipurile de masini necesare pentru flota dumneavoastra vor fi mai scumpe, pentru ca veti dori sa oferiti limuzine, SUV-uri de lux, Hummer-e si alte astfel de vehicule.
    Pe termen lung – inchiriaza autovehicule persoanelor care au nevoie de masini pentru calatorii rutiere, in timpul vacantei sau in timp ce masina lor este la reparat. In acest caz, costurile initiale ar putea fi putin mai mici, deoarece nu achizitionati neaparat doar vehicule de lux, iar soferii nu sunt necesari. Insa va trebui sa aveti o flota mai mare, iar profitabilitatea oricarei inchirieri individuale va fi probabil ceva mai mica in raport cu timpul de inchiriere.

Intretinere, asigurare si securitate

Odata ce ati achizitionat flota si ati inceput activitatea, este foarte important sa aveti un plan solid pentru mentinerea in bune conditii si asigurarea vehiculelor dumneavoastra. Conform firmei Maya Rent a car Timisoara, intretinerea este importanta pentru a mentine flota dumneavoastra in functiune, dar si pentru a mentine clientii fericiti. Asigurarea este o problema uriasa, deoarece masinile dumneavoastra sunt folosite de straini, iar tot felul de circumstante neasteptate ar putea sa va puna intr-o situatie dificila. Deci, asigurati-va ca va faceti temele. De asemenea, este esential sa depozitati vehiculele intr-un loc sigur. Veti avea nevoie de o parcare si de masuri de siguranta pentru a va mentine masina in siguranta. Este posibil sa fie necesar un gardian sau un serviciu de securitate, iar un sistem de alarma sau alte asemenea masuri de protectie sunt idei demne de pus in practica.

Nu subestimati niciodata o idee noua

In afara de modelul traditional testat si aplicat zilnic de sute de companii care ofera masini de inchiriat, exista cateva idei noi, incredibile, care utilizeaza tehnologii digitale pentru a submina pietele vechi. De exemplu, unele companii ofera sansa de a inchiria masini libere in parcarea aeroporturilor, in timp ce proprietarii lor sunt plecati. Acest lucru permite persoanei care detine masina sa obtina parcare gratuita si chiar sa castige ceva bani, chiriasul are un cost mai redus, iar activitatea intermediara este cu mult simplificata. Este un model inovator de afacere care nu presupune nici macar sa detineti o flota auto ! Asigurati-va ca va ganditi la moduri simple prin care puteti face lucrurile in mod diferit. Orice este posibil!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *