×

Care sunt pericolele pentru un proaspat absolvent al scolii de soferi?

Calmati-va! Evitati furia condusului.

Fiecare permis de conducere obtinut dupa ce ati facut o scoala de soferi si ati promovat examenul de consucere vine cu un set de responsabilitati. Ca si sofer, sunteti responsabil de siguranta proprie, a pasagerilor masinii pe care o conduceti si de cea a altor participanti la trafic – asta inseamna ca veti avea nevoie de o buna atitudine. Daca un alt sofer opreste brusc in fata dumneavoastra, puneti siguranta pe primul plan. Calmati-va! Verificati oglinzile, reduceti viteza si pregatiti-va sa opriti.Se poate dovedi ca celalalt sofer este o persoana agresiva in trafic, iar acesta sa-si coninue drumul demarand agresiv.

Si ce-I cu asta ?

El sau ea sunt cei ce vor arata prost iar dumneavoastra veti fi mai in siguranta avandu-I in fata. Veti putea astfel observa din timp ceea ce se intampla si sa evitati astfel accidentele. Pe de alta parte este posibil ca celalalt sofer sa fi calculat gresit o situatie, si sa fi facut o simpla greseala. Niciunul dintre noi, indiferent de experienta avuta in conducerea autoturismelor nu suntem imuni la greseli. In plus nu puteti cunoaste intreaga poveste – poate ca celelalt sofer se grabeste sa ajunga la spital pentru a ajunge la persoana iubita ce a fost implicata intr-un accident de masina.

Daca va simtiti tensionat, respirati adanc si eliberati usor pedala de acceleratie. Probabil celalalt sofer nu va avea nevoie de mai mult de 3 secunde pentru a remedia problema – nu este chiar atat de mult timp! Insa acele 3 secunde pot fi tot ultimele din viata dumneavoastra daca raspundeti agresiv si sfarsiti intr-un accident auto – sau veti fi atacat de un sofer agresiv ( cautati pe Google “agresiuni in trafic”). Recomandarea https://www.scoli-soferi.net este sa evitati sa fiti o victima a furiei condusului. Lasati-o sa treaca..

Atentie la aderenta!

Cauciucurile dumneavoastra sunt singurul contact cu asfaltul – avand asta in minte va trebui sa le tratati cu foarte multa grija. Indiferent cat de bine v-a invatat instructorul dumneavoastra sa conduceti ori cat de repede v-ati obtinut permisul, daca masina dumneavoastra are cauciucuri defecte exista un risc real de a nu petrece foarte mult timp in spatele volanului.

O metoda de a avea grija de cauciucurile dumneavoastra este sa verificati periodic presiunea rotilor – cel putin o data pe saptamana. Cauciucurile ar trebui verificate atunci cand sunt reci. Asta inseamna ca va trebui sa le verificati la un service apropiat de garajul dumneavoastra.

Atunci cand va deplasati, frictiunea va cauza incalzirea cauciucurilor – acest lucu va expanda aerul din interior iar presiunea va creste. Daca verificati presiunea pneurilor atunci cand acestea sunt inca reci veti obtine o aproximare mult mai exacta (presiunea recomandata de producatorii de anvelope este pentru cauciucurile reci).

Verificati pneurile!

Daca va neglijati pneurile riscati producerea unei explozii si astfel favorizati producerea unui accident. Adesea oamenii implicati in astfel de evenimente sustin ca totul s-a petrecut atat de repede incat nu au mai avut timpul necesar sa faca ceva. (verificati web-ul pentru a descoperi detalii si situatii legate de explozii ale anvelopelor). In realitate cauciucurile se deterioreaza intr-o perioada foarte lunga – insa in lipsa unei verificari atente aceste lucruri s-ar putea petrece mai devreme sau mai tarziu. Cereti instructorului dumneavoastra sfaturi si recomandari despre cum ati putea verifica pneurile, uzajul acestora si presiunea ( cei mai multi instructori va vor prezenta aceste aspecte ca fiind parte a unei lectii de “garaj”).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *